Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

söndag 22 maj 2011

Fannys första fight


Nej, det var inte med den här snälla boxerpojken som heter Zasco. Fanny och han fick en stund för sig själva när lydnadskursen var slut i dag. På boxrars och rottweilers vis älskar de att brottas. Fanny älskar dessutom att visa tänderna. Man kan tro att hon betalat några tusen för tandblekning och gillar att visa upp resultatet.

Dagens fajt började med att en kursdeltagande airdaleterrier har bestämt sig för att inte gilla just Fanny. Det är en typisk grej. Jag känner så väl igen den. Har man ett gäng på 30 hundar som möter varandra i olika situationer på en hundklubb, så är det alltid några som inte gillar varandra. Och den här, annars så trevliga terriern, bestämde sig från början att Fanny har alldeles för hög svansföring. Dessutom är Fanny mer än ett yngre och såna näbbiga uppstickare ska sättas på plats.

Terriern har morrat några gånger. I dag fick hon chansen.

När det är inkallningsövningar är hundarna lösa så klart. Terriern såg sin chans. Nu tänkte hon slita minst ett öra av Fanny.

Fanny trodde först att hon kom fram för att leka. Det trodde jag också. Och instruktören. Och alla andra kursdeltagare. Den enda som fattade vad som skulle hända var terrierns matte, men hon var inte ens i närheten. Hon stod 50 meter bort och skrek "kom hit" till en fullständigt döv terrier, som bara inväntade en bra blotta på Fannys strupe.

Nu hör det ju till saken att Fanny har riktigt hög svansföring vid möte med en del hundar. Så hon får väl skylla sig själv. Hon är stöddig helt enkelt och då får man räkna med lite spö. 

Oj, då - måste jag försvara mig? Nej, hundar tänker inte - dom bara gör saker och Fanny visade med all tydlighet att hon visst kan försvara sig. 

Vår instruktör märkte vartåt det hela barkade, så hon ingrep. Hon tog ett stadigt tag i terrierns svans och släpade bort henne från Fanny, som också hade tagit fram sitt torra krut och börjat ladda.

Så fick vi en lektion i var man lämpligen stoppar händerna när man ska avstyra ett begynnande hundslagsmål.

Resten av lektionen var inga problem för Fanny i alla fall. Hon skakade snabbt av sig obehaget och tittade inte ens åt terriern. För hennes del avslutades dagen med en trevlig lekstund med boxern. Det är det ni får se på bilden. Dom hade jätteroligt. Tro inget annat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar