Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

måndag 29 augusti 2011

Grattis på födelsedagen Fanny

                                               Foto: Ulla Huhta

Det är Fannys födelsedag i dag. Hon blir ett år och kommer inte att fira detta eftersom hundar bara blir förvirrade och upphetsade när man ägnar dem sådan uppmärksamhet. Men jag kommer att fira att jag stått ut med henne så länge...

Nu kan jag bättre beskriva hennes personlighet och i den finns det faktiskt ingenting som är dåligt. Allt som inte funkat får jag tillskriva mig själv och det är jag pinsamt medveten om.

Fanny har en helt otrolig energi och envishet och det gör henne till den perfekta brukshunden. Hon vill verkligen jobba och hon blir så lycklig när hon får lära sig något nytt - även om det bara är en sån enkel och löjlig grej som att räcka "vacker tass". Hon har mycket bra föremålsintresse. Hon är social och gillar alla människor. Hon testar fortfarande om hon kan klättra i rang.

Hon är lekfull och kan sysselsätta sig med favoritprylarna långa stunder. Men är vi inte upptagna med annat så fordrar hon att vi deltar i leken. Det ska man inte göra vet jag. Så just då känns det hemskt att vända henne ryggen.

Fanny kan vara ensam hemma. Hon hatar det säkert, men vi vet att hon kopplar av och sover, för när vi kommer hem brukar hon sträcka på sig och se helt nyvaken ut.

Jag skulle kunna skriva en hel bok om Fanny, men just i dag är vi ensamma hemma hon och jag och då vill jag inte sitta här framför datorn. Fanny ska få en födelsedagspresent av mig. Jag ska lägga ett spår åt henne. Ett med vinklar och apporter. Roligare kan en födelsedag knappast bli för en rottweilerdam med vältrimmad näsa och skarp hjärna. Grattis Fanny! Först ska du i alla fall få en puss.


1 kommentar:

  1. Åh, Ulla, du skriver så sjukt bra!! Jag går in här och läser ibland må du tro.
    /Elisabeth (Lenas systerdotter).

    SvaraRadera