Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

torsdag 30 juni 2011

Fanny Fakir

Fanny äter allt. Men det här är bara fördiskning av gräddskålen. Foto: Lena Heimlén

Fanny fortsätter att jaga flugor, myggor, humlor och getingar. Och fjärilar förstås. Vi bara väntar på att hon ska ramla i bassängen när hon springer i full fart efter en fjäril. Vi hade nästan hoppats på att det skulle hända, så att hon slutar jaga flygfän. Men nu förstår vi att hon inte låter sig stoppas av något så trivialt som ett dopp i poolen.

Fanny är nämligen fakir.

Hon tar tre getingar på raken utan att blinka. Aj, det stack visst till lite i läppen. Åh, titta! Där är en likadan. Hugg, hugg! Aj, nu stack det till i tungan.... men se... en geting till. Den tar jag också!

Fanny kan beta av hela gräsmattan i jakt på humlor och bin som besöker klöverblommorna. 

Dessvärre betar hon också av alla små vita svampar som vuxit upp i gräsmattan. Jag vet inte vad det är för sort, men giftiga är dom nog inte för Fanny verkar inte ha tagit någon skada.

Nånting mer som hon äter kanske?

Ja, myror förstås. Hon kan ligga länge och stirra ut en myra i en springa på altanen och när den vågar sig upp från sitt säkra skrymsle slår hon till. Hon kör ut sin breda tunga och slafs, tjopp ... myran är borta. Det kan inte vara mycket smak eller mat på en myra. Det är bara det, att allt som rör sig inom en radie på 300 meter från Fanny SKA ätas upp. Blad och andra växtdelar som kommer blåsande förbi också.

Med myggor blir det lite jobbigare. Dom är väldigt många när dom kommer. Fanny snappar dom i luften och om jag bara visste hur det går till, så skulle jag lägga ut en videosnutt på bloggen. Man skulle kunna tävla om "funniest home videos" med den. Ingen ser myggorna på filmen - bara en galen hund som hugger i luften.

Vi har tröttnat på att hon äter strumpor. Nåja, halva strumpor i alla fall. Hon brukar lämna skaften. Så nu har jag lärt henne att en strumpa betyder köttbulle eller tjock skiva leverpastej. Det är mest bara för att jag ska få tillgång till strumpan när den väl hamnat i Fannykäften.

Nu apporterar hon strumpor hela tiden. Hon letar verkligen upp dem och släpar dem genom hela huset och kommer och kör upp dem i magen på mig. "Titta en strumpa" Var är min köttbulle?"

Apporteringsträningen har givit resultat. Fanny var på sökträning för fjärde gången i måndags. Nu är det slut med "hitta-övningar" och annat valptrams för hennes del. Hon hämtar rullar hos figgarna och kommer till mig. Det är jättebra. Men det har kostat ganska många par strumpor under den gångna vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar