Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

lördag 19 februari 2011

Fanny landar mjukt

                                             Foto: Lena Heimlén

Fannys förhållande till fåglar är lite komplicerat. Redan som åttaveckorsvalp var hon besatt av att jaga fåglar i trädgården. Jag tror att hon fick många hjärnskakningar när hon sprang in i träd och husväggar bara får att hon tittade på flygande fåglar. Och hon ser dem även om de flyger högt. 

Det kommer att bli jobbigt för henne med svalorna i sommar.

Döda fåglar äter hon upp. Det händer att en och annan pippi kör ihjäl sig mot fönsterrutorna här. Det är tragiskt, men inte så mycket man kan göra något åt. Fanny har lärt sig var man ska leta och någon gång per månad hittar hon en död och djupfryst fågel som hon kastar sig över och slukar i två tuggor. 

Fanny äter som bekant upp allting hon inte vill dela med sig av - i storleken mindre än tennisbollar.

En dag hittade hon en fjäder, typ skata eller annan stor fågel. Det var bara en enda fjäder och jag tillät henne att ta den med sig in. Hennes beteende var mycket underligt. När fjädern låg på golvet satte hon tassen på den och "höll fast" den. Hon tog den i munnen och kastade med den och hon höll på så länge med den enda fjädern att den till sist blev till en tufsig fjäderboll. Katter brukar göra så. Men det står "djurslag: hund" i hennes försäkringspapper, så hon är väl det.

Just nu är det en underbart härlig vinterdag med 13 minusgrader och vi har varit ute och tränat sitt-stannakvar. Det fungerar medan jag lägger soppåsen i tunnan. Längre tid kräver jag inte. Dessutom är det kloklippningsdag på lördagarna. Inga som helst problem i dag. 

Bilden togs förra helgen när Fanny var på talgoxjakt. Kan hon hoppa efter fåglarna så gör hon det. Oftast landar hon på rygg. Det gör aldrig katter. Tur för Fanny att det är massor med snö kvar.

1 kommentar:

 1. Hmm, hon kanske HAR fått några hjärnskakningar för mycket?
  Ja, där ser man hur olika hundar av samma ras kan vara. Alice och Fanny verkar ju inte ens vara från samma planet...
  Hon verkar gilla fåglar ungefär lika mycket som Bonnie gillar bilar.
  Idag var hon som en sån där "wild Bronco" på rodeo varje gång en bil åkte förbi. Vissa dagar bryr hon sig knappt, om de inte låter illa, eller kör för fort.
  Kanske vårkänslorna som satt in? -28,6 grader hade vi i morse. Känns som långt till vår.
  Och jag har fått karpaltunnel syndrom i brutna handen. Inte så kul,alls!

  SvaraRadera