Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

torsdag 3 mars 2011

Fanny fegar ur

Farliga Fanny      

I dag var det dags för ankträning igen. Fanny blir väldigt upphetsad när hon ser fåglar och förra gången hon träffade ankorna i Norrtälje gick hon på två ben förbi dem - våldsamt skällande. Det enda som stoppade en total massaker på stadens hela fågelbestånd var kopplet.

Det är gott om fåglar i ån. Ännu fler kommer upp på åkanterna och allra flest är de på ett litet område vid hamnen där de får mat. Jag vågar påstå att Norrtäljes ankor är mycket vana vid barn och hundar. De bryr sig faktiskt inte om någon annan än de som har mat i händerna och ser ut att vara villiga att dela med sig.

Fanny blev mycket ivrig när hon fick hoppa ut bilen på parkeringen vid matstället. Svårt att säga vad som gjorde henne mest upphetsad - fåglarna eller dagisbarnen.

Vi tog en promenad längs ån och gav henne tillfälle att hälsa på fåglarna om hon ville. Och nu kommer vi till det intressanta.

Med sträckt koppel intar hon en "farlig" position. Kolla svansen... Nästan ringlad över ryggen. Hela Fanny hotar ankorna. Men när husse släppte på kopplet och hon fritt kunde gå ända fram till fåglarna, blev det en helt annan Fanny. Fega Fanny... Oj, så hemska fåglarna blev helt plötsligt. Fanny började nosa i backen runt omkring och vågade inte ens titta på ankorna.

Det ska bli intressant att se hur nästa möte med fågelgänget börjar. Hur mycket kommer Fanny ihåg av vad hon upplevde i dag. Rapport om några dagar.


Fega Fanny   

1 kommentar:

  1. Ha ha, det ska bli så roligt att se hur hon reagerar på de STORA ankorna och de STORA kanadagässen vid Lötsjön. De jättefåglarna står på gångvägarna så man får fösa undan dem för att komma förbi. Lycka till Fanny, säger jag bara. :)

    SvaraRadera