Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

tisdag 8 mars 2011

Fina, feta fåglar Fanny


Nej, den här bilden är inte riktigt rättvis. Kopplet är sträckt, men det var inte för att Fanny tänkte äta upp de fina, feta fåglarna. Däremot ville hon ha brödbitarna som vi kastade för att locka gässen närmare oss. Det blev helt fel.

Fågelträningen runt Lötsjön i Sumpan gick annars mycket bra.

Det är så trevligt att komma "hem" ibland. Jag är ju uppvuxen intill Lötsjön och minns hur det såg ut där när det låg en liten tvättstuga med brygga i den västra änden. Dit släpade kvinnorna sina trasmattor och skurade dem på bryggan. Det var skog runt nästan hela sjön när jag var liten, men från slutet av 1950-talet blev det gångväg och på idrottslektionerna i gymnasiet fick vi springa Lötsjön runt på tid.

I ren protest går jag fortfarande väldigt långsamt runt sjön och njuter av att det är så fint ordnat för fåglarna. Det är till och med hastighetsbegränsning 30 km/h på vägen intill sjön.

Nästa fågelträning får bli "varannan fåglarnas". En brödbit till gässen, en hundgodis till Fanny. Eller varför inte en hundgodis till gässen också. Det måste vara nyttigare än allt halvgammalt bröd dom får livnära sig på under vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar