Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

lördag 1 januari 2011

Sov gott Fanny!


Vi ligger några dagar efter i rapporterandet, men det ska vi ta igen snart.  Efter tomten och barnens upphetsning över densamme, fick Fanny förstås fnatt och jagade alla (utom katterna). Det går inte att stänga in henne för hon lider nog av ett förstadium till klaustrufobi. Tidigt lärde hon sig att dörrar öppnas om man hoppar på handtaget.

Nu vet hon också att dörrar, som går inåt, öppnas om man hoppar på handtaget och väntar lite. Då är det möjligt att dörren är öppen och att man bara behöver jobba lite med ena tassen för att skjuta upp den...

På julafton, en stund efter första tomten (jo, det finns två... visste ni inte det?) blev det plötsligt så tyst i huset. De tre barnen skrek inte, sprang inte och kastade inga saker. 

- Kom, vi kan bygga Lego sa den äldste till de övriga. Fanny sover. Vi hinner säkert jättemycket innan hon vaknar.

Fanny sover. Är det verkligen sant?

Jodå, jag hittade Fanny och hennes nya sovplats - tronande i husses säng med huvudet på kudden. Vill man inte ha hundar i sängen, så måste man kasta ner dom och säga ifrån på skarpen. Så är det bara.

Vill man ha två timmars lugn och ro i huset, låter man hunden ligga kvar.

Följaktligen har Fanny lärt sig att husses säng är både mjukare och varmare än hennes egen säng samt att det inte är så tokigt med en huvudkudde.

Titta noga på bilden! Vem tar ett stadigt tag i nackskinnet på den här valpen och slänger ner henne på golvet? Inte jag i alla fall. Sov gott Fanny!


1 kommentar: