Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

lördag 11 december 2010

Fanny pryar i tvättstugan


Fanny söker jobb. Just nu pryar hon i tvättstugan. Hon jobbade flitigt hela morgonen medan ingen av oss hade direkt koll på vad hon sysselsatte sig med. Man kan inte ha hundra procent övervakning på hundvalpar. Man kan bara göra hemmet så valpsäkert som möjligt.

Fanny bestämde sig för att hjälpa till i tvättstugan. Ett stort lakan måste ha varit riktigt roligt. Strumpor fanns det inga, för det var vittvätt på gång. Kalsonger och trosor - massor! Och så några handdukar.

Problemet var bara att hon gjorde allting bakvänt.

Tvätten låg i maskinen, men den var inte tvättad. Hon borde ha stängt luckan, ställt in temperaturen, tvättprogrammet och tryckt på startknappen. I stället drog hon ut alla sakerna på golvet och spred dem i huset och avslutade med att tugga sönder plastkulan där tvättmedlet låg. Vart det har tagit vägen har jag ingen aning om, men Fanny mår bra och är inte löddrig om munnen.

Vaddå... är tvättmedel låglöddrande nuförtiden.

Pedagogisk hundmatte som jag är, försökte jag få henne att lägga tillbaka alla saker i maskinen. Men då var den plötsligt jättefarlig och hon vågade inte stoppa in huvudet i den. Hur ska det då gå med jobbet som servicehund?

Bilden? Jo, den är fejkad. Jag tog fram kameran, stoppade in hennes favoritkanin i tvättmaskinen och väntade. Ingenting hände. Kanske tyckte hon att den borde få en åktur bland kalsingarna.

Men än så länge är jag smartare än min hund. Jag tog fram ett par svarta strumpor, viftade med dem framför nosen på Fanny och hon blev som vanligt galet upphetsad. In med strumporna i maskinen... Fanny körde in hela huvudet och jag fick min bild. Sedan blev det lite knepigt att ta tillbaka strumpan, men det gick.

Tyvärr glömde jag att jag hade stoppat in TVÅ svarta strumpor i vittvätten. Men det är en helt annan historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar