Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

lördag 18 december 2010

Fannys fredagsmys


Fanny gillar fredagar. Dom brukar börja med att husse stiger upp riktigt tidigt för att gå ut med henne, hämta ved och göra eld i spisen så att det är varmt i köket när matte vaknar. Sedan hämtar husse och Fanny tidningarna, så att matte ska ha något att läsa när hon masat sig ner i köket. Det är en halv kilometer till brevlådan.

Efter frukost jobbar matte en stund på kontoret. Då hjälper Fanny till att torka husse efter duschen och sedan röjer båda upp i köket. Och efter det är det dags för dem att gå ut och mata fåglarna. Fanny gillar inte fåglar, så hon jobbar hårt på att hålla dem på avstånd.

Matte försvinner till simhallen på förmiddagen. Husse är utmattad av morgonstöket och tar en lur på soffan.

Fanny har huset för sig själv. Yippee!

Husse vaknar och plockar ihop alla vedträn, kläder, trasmattor, stövlar och hundleksaker som ligger överallt i huset. Fanny till och med gömmer små saker i våra skor och stövlar.

Matte kommer hem och då blir det lek utomhus medan husse planerar middagen.

Husse lagar mat och Fanny jobbar som smakråd och grovdisk.

Sedan brukar matte känna för lite frisk luft och Fanny är inte sen att hänga på. Ingen av dem går in förrän maten står på bordet.

Just i kväll var det en lång och bra TV-kväll som till fullo uppskattades av matte som satt uppkrupen i sitt soffhörn.

Husse och Fanny har haft en jobbig dag och deras ögonlock var stundom tunga i TV-soffan. Därför är dagens bild något beskuren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar