Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

fredag 10 december 2010

Snopet Fanny...Här är vi laglydiga. Man får nämligen inte sätta en hund i bur hemma - aldrig någonsin. Det står uttryckligen i lagen.  

Fanny äter på allting som sticker ut, ligger löst eller som bara ser frestande ut. Det tar fem sekunder så är det söndertuggat. Nu kan vi börja göra en sån där prislista som jag har sett andra hundägare göra och som jag har skrattat åt eftersom mina två tidigare rottweilerhundar inte har bitit på en enda grej. Dom sitter nu uppe i hundhimlen och applåderar Fanny. "Ta soffhörnen också! Och handtagen på köklådorna. Hästensängen vågade vi oss aldrig i närheten av. Bit sönder den! Det ger maxpoäng."

Jag kan meddela att sängen är skyddad av ett kompostgaller i dörrhålet. Fastspikat! Eventuella gäster får klättra in och ut i det rummet.

Men handtagen på kökslådorna är flisade. Soffan likaså och den ärvda äkta mattan. Vad mamma säger i sin himmel vågar jag inte tänka på, men hon gillade hundar så hon skulle aldrig gräla på Fanny.

Buren? Vad har vi den till? Jo, den har vi lånat för att frakta Fanny i när hon måste åka bil. Men innan vi ens har provat detta, har hon vuxit ur den. Plopp - så blev hon två nummer större över natten. Benen är jättelånga, svansen likaså. Men huvudet är fortfarande litet (hjärnan också!!) och baktassarna är bara hälften så stora som framtassarna.

Bilen har hon för övrigt redan satt tänderna i. Känns som om ett baksäte kommer att kosta mer att byta ut än fem kökslådehandtag.

Fast husses stövlar är fortfarande hela. Snopet va' Fanny?

3 kommentarer:

  1. Det där var en ny variant, stövlar i bur, du skulle kanske ha en riktigt stor bur så den rymmer lite mer?!

    SvaraRadera
  2. Hmm, jag har det perfekta julklappstipset för Funny Fanny Flistugg. Munkorg!!

    SvaraRadera
  3. Ni har inte provat tabasco? När Nixa var liten smetade vi in allt som hon ville tugga på med lite tabasco,, skosnören mattor stolar osv,,, funkade bra.

    SvaraRadera