Välkommen!

En blogg om valpen Fannys liv och leverne, äventyr och upptåg.

lördag 20 november 2010

Husse fick trösta en lång stund


Spegel, spegel på väggen där.
Säg mig vem som farligast i landet är.

När Fanny kom till sitt nya hem, fick vi hjälpa henne upp för de två trappstegen till ytterdörren. Någon nivåskillnad på underlaget hade hon nog aldrig sett. Det tio centimeter höga trappsteget var som en mur för henne. Hemskt farligt och lilla svansen åkte in mellan benen på henne. Dessutom har översta planet av de två ett skrapgaller. Man kan gå på sidan om det om man vill.

Fanny ville inte gå alls.

Vi lyfte in henne i hallen och där finns en vägg med spegeldörrar (världens äldsta trick att få en hall att se större ut).

Fanny fick syn på sig själv i spegeln. Svansen ändrade position från mellan-benen till rätt upp i luften. Voff sa hon inte... men bjäbb, bjäbb sa hon och kastade sig med full kraft mot spegeln för att ta kål på den andra valpen. Hon hade nog lyckats skrämma ett och annat syskon i valplådan. 

Men spegelvalpen gick också till anfall. Kollisionen blev våldsam. Aj, det måste ha gjort ont i lilla nosen. Husse fick trösta en lång stund.

När det onda gått över, satt Fanny nästan hela första kvällen och tittade fascinerad på sin spegelbild. Vi ställde en hundsäng där. Ingen av oss behövde sova på golvet med valpen första natten. Hon sov så gott i hundsängen intill spegeln där hon fick sällskap av sig själv när hon behövde.

1 kommentar:

  1. Hmm, ni har fått en diva: Blingblinghalsband och spegelgloende. Sen blir det väl att anmäla sig till nån dokusåpa på tv också.

    SvaraRadera